Varikosel Tedavisi

Varikosel Tedavisi nasıl olmalı



Varikoselektomi erkekte İnfertilite (kısırlık) nedenleri arasında en çok uygulanan cerrahi tedavidir. Varikoselin cerrahi programlarında mikroskopik varikoselektomi öne çıkar. Ameliyat sonrası hastalığın nüksetme oranı diğer tekniklere göre daha düşüktür. Erkeklerde % 15 kadarıyla kısırlık problemi ile başvuranların % 40'larda görülmekte olan varikosel testis damarlarının olmasından çok daha çok genişlemesi, varisleşmesi den kaynaklanmaktadır.


Varikoselin ameliyatı: (cerrahi tedavi) için iki önemli tedavi tekniği tavsiye edilmektedir. Semen Anomalileri testis volümün azalmasıyla ortaya ağrı skrotumda ve infertilite halinde cerrahi müdahale gerekir. Varikoselde belirlenecek tedavi biçimi cerrahın tecrübesi ve ameliyat koşutların uygunluğu saptanmalıdır. Varikoselektomi ameliyatı olan hastalarda tedavi sonrası hastaların  %60-80'inde belirgin düzeyde iyileşmeye olduğu bilinmektedir


Laparoskopik varikoselektomi:  palomo yönteminde testislerdeki damarların tamamına ulaşabilme olabilirliği yoktur, bu nedenden dolayı bu yöntemde bu damarlar bağlanamadığından cerrahi prosedürün tamamlanmadığı anlamına gelir.



 Laparoskopi yöntemiyle arter ve ven daha etkili bir biçimde saptanabilmektedir.
İnguinal varikoselektomi: ameliyatı ön karın duvarındaki inguinal kasık kanalının, kesi ile açılarak spermatik kord ve testise basitçe oluşabilmekte ve toplardamardaki yapılar onarıl maktadır.İyileşme süresi hızlı olmakla birlikte, arter ve ven genişlemesi nedeniyle ameliyat Komplike bir durum olabilmektedir. 



İnguinal ve Obez ameliyatı olmuş hastalar için tercih edilebilir.
Skleroterapi : internal spermatik toplar damar oklüzyonu varikoselin  diğer bir tedavi tekniğidir. Ameliyat sonrası hastalığın %4-11 oranında tekrarlama oranı bildirilmektedir. Toplardamarların kapakçıklarla kapatılması mümkün olmaması sebebiyle hastalık beli bir zaman sonra yeniden nüks edebilmektedir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sertleşme Sorunu Nasıl Tedavi Edilir?

Penis Büyütme Neden Tercih Ediliyor

Doğal Yolla Penis Büyütme